Izhaja vsak drugi mesec

Julij - Avgust 2018

Z magnezijem do boljšega zdravja, več zanosa in lepše postave

Če bo v vašem telesu dovolj magnezija, boste lažje premagovali utrujenost, si okrepili kosti in mišice ter shujšali


Magnezij je mineral vitalnosti, energije in dobre telesne pripravljenosti, saj v organizmu spodbudi najpomembnejše biokemične procese, med katere sodita tvorjenje energije in pravilna presnova hranil. Brez njega vaše srce ne bi bilo, možgani ne bi delovali, mišice pa se ne bi krčile.

Zmanjša maščobe in odpravi zadrževanje vode
Magnezij ima še eno pomembno nalogo: pomaga pri nadziranju asimilacije maščob ter nadziranju telesne teže. Učinkovito razbija maščobe, hkrati pa odpravlja zadrževanje tekočin in pogasi živčno lakoto. Pomanjkanje magnezija je eden izmed razlogov za trebušno napihnjenost   in nabiranje kilogramov.

Katera živila ga vsebujejo največ
Današnja prehrana je precej bolj skopa z njim in drugimi mikrohranili. A pomanjkanju se lahko izognemo z živili, ki ga vsebujejo veliko. V tokratni Zakladnici zdravja vam bomo predstavili tista, v katerih ga je največ. Za vas smo pripravili enotedenski jedilnik z recepti, polnimi magnezija. Primerna količina tega minerala vas bo napolnila z energijo, vam okrepila mišice in kosti, zmanjšala stres, ob tem pa boste še izgubili kakšen kilogram.  Z našim jedilnikom boste poskrbeli za svojo postavo, zdravje in ne nazadnje videz, saj je zaradi magnezija koža prožnejša, lasje pa močnejši. Postanite bolj zdravi, vitkejši in lepši!

Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.

Julij - Avgust 2018