Izhaja vsak drugi mesec

Julij - Avgust 2019

Zdravje je v vaših rokah, ohranite zdravo dušo in telo

Polno vitalnost lahko ohranjamo pri katerikoli starosti, in to z vsemi dostopnimi preprotimi sredstvi: prehrano njem, spanjem in naravnimi zdravili

 

Splošno mnenje je, da najboljšo telesno kondicijo dosežemo med 20. in 30. letom, nato pa začnemo počasi izgubljati zmogljivost.

Po 40. letu naj bi se pojavile prve tegobe: manjše bolečine, utrujenost, odvečni kilogrami ... Vendar so znanstvene raziskave pokazale, da zdravje ni toliko odvisno od let, kromosomov ali okolja kot od osebnih izbir in življenjskega sloga. Naše telo težko prenaša presežke hrane, telesno nedejavnost in stres, ki so značilni za danajšnji čas. Zdravi, dejavni in energični smo lahko do visoke starosti, če se le držimo preprostih pravil, ki temeljijo na naših naravnih potrebah. Najpomembnejši dejavnik je prehrana. Jesti morate manj in bolje. Veliko raziskav je pokazalo, da zmanjšanje kalorij zanesljivo zagotavlja dolgo in zdravo življenje, vendar pa je bistvenega pomena, da izberete pravilna živila: zmanjšate vnos živalskih beljakovin, sladkorjev in obdelane hrane, uživate pa več sadja in zelenjave. Zelo učinkovito naravno »zdravilo«, ki je dosegljivo vsem, je telesna dejavnost, ki je bistvenega pomena za preprečevanje presežka kilogramov in spodbuja dobro delovanje naših organov. Redno gibanje brez pretiranega napora je čudežno zdravilo za telo in možgane. Dobro psihološko počutje boste ohranili, če se boste izogibali ponavljajočim se mislim, nesmiselnim pričakovanjem in neutemeljenim tesnobam, ki povzročajo utrujajoč stres. Ob vsem tem pa narava ponuja močne zaveznike za preprečevanje motenj in aktiviranje sposobnosti samozdravljenja.

Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.

Julij - Avgust 2019