Izhaja vsak drugi mesec

Maj - Junij 2020

Postenje je dobro za telo in dušo

Post očiščuje, obnovi in aktivira naše naravne energije

Danes pogosto govorimo o postu, njegovi veliki zdravilni vrednosti tako za telo kot za dušo. Predlagajo ga kot terapijo, o njegovi učinkovitosti pa pričajo mnoge znanstvene raziskave. Post pomlajuje celice ter preprečuje in odpravlja različne bolezni, kar so dokazale različne raziskave. S postom spodbujate tudi dolgo življenje. Ima pa tudi druge funkcije: predvsem pomeni začetek globokih sprememb, ne le na telesni ravni. V starodavnih časih so to dobro vedeli, saj je bil zanje post orodje duševnega in religioznega povzdignjenja.

To vidimo tudi v naravi, saj se mnoge živali odrečejo hrani, kadar morajo doseči temeljite spremembe ali med preobrazbo, kot na primer gosenica, ko postaja metulj.

Zato bomo v tej številki Zakladnice zdravja podrobno predstavili tudi preobrazbeno vrednost te starodavne prakse, ki se začne v našem telesu, da bi prišla daleč onkraj tega. Kajti post je predvsem vrnitev k izvirom, k najglobljemu delu nas samih. Ko se odrečemo hrani, v sebi odkrijemo sposobnosti in energije, ki smo jih pozabili. Predstavili bomo vrednost posta v zgodovini in naravi ter ob tem spomnili na njegove mnoge pozitivne učinke. Post nam omogoča, da se očistimo nesnag, si obnovimo organizem, okrepimo obrambne mehanizme ter s tem preprečimo mnoge bolezni. Opisali bomo tudi, katere so oblike postenja, od nekaj ur do več dni, in kako se pravilno postiti, da bi čim bolj koristili telesu in možganom.

Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.

Maj - Junij 2020