Izhaja vsak drugi mesec

November - December 2017

Naravni zavezniki v boju proti virusom in bakterijam

Številne snovi iz zeli in rastlin imajo protimikrobne lastnosti, zato vas zaščitijo pred vnetji in spodbujajo sposobnost zdravljenja

Antibiotiki zdravijo težja bakterijska obolenja, življenje so rešili milijonom ljudi. Proti virusom pa so brez moči. Prehladi in gripa so skoraj vedno virusnega izvora, zato antibiotiki nič ne pomagajo: ne znižujejo telesne temperature, ne ustavijo kihanja ne kašljanja … Ravno nasprotno, lahko vam celo škodijo: povečajo število proti zdravilu odpornih bakterij in porušijo črevesno mikrofloro.
Mnogokrat je torej primerneje, da se zatečemo k »naravnim antibiotikom«. Tudi kadar zbolimo zaradi okužb. Rastline namreč proizvajajo snovi, s katerimi se branijo škodljivih mikroorganizmov in so lahko koristne tudi za nas: uničijo bacile, a nimajo stranskih učinkov kot sintetični antibiotiki.
V boju proti zimskim nevšečnostim in okužbam je pomembno, da znamo izrabiti antimikrobne sposobnosti številnih snovi v rastlinah, zeliščih, gobah, čebeljih izdelkih in drugih živilih.
V tej reviji boste našli tako opise najučinkovitejših »naravnih antibiotikov« kot seznam najpogostejših kužnih obolenj ter naravnih zdravil, ki so najprimernejša za njihovo zdravljenje. Svetujemo vam tudi najprimernejši način, kako ta zdravila uživati – s čaji, izvlečki, homeopatskimi granulami, eteričnimi olji ali prehranskimi dopolnili ter tudi živili, ki so bogata z njimi. Z naravnimi snovmi si lahko okrepite imunski sistem in spodbudite sposobnost samozdravljenja, hkrati pa se ognete nezaželenim vplivom na organizem.

November - December 2017