Izhaja vsak drugi mesec

September - Oktober 2020

Najmočnejši naravni baktericidi

 

Propolis, ameriški slamnik, olje čajevca in druga eterična olja premagujejo škodljive mikrobe, preprečujejo okužbe in vnetja. Kako jih uporabljamo za razkuževanje, preprečevanje težav in zdravljenje kože.

Pandemija covida-19 nas je znova opozorila, da so številni sovražniki našega zdravja mikroskopsko majhni in nas napadejo, ne da bi se tega zavedali. Pokazala nam je tudi, da so zdravila, ki jih običajno uporabljamo, proti nekaterim med njimi neučinkovita, saj se bakterije in virusi nenehno razvijajo ter postajajo odporni proti zdravilom. Zato je najbolje uporabiti obrambno strategijo, ki temelji na preprostih in naravnih oblikah zaščite: umivanje rok in izogibanje stikom z možnimi viri okužb. Ob tem smo znova odkrili vrednost naravnih zdravil, ki jih zaradi njihovih učinkovin od nekdaj uporabljamo proti bakterijam, virusom in glivicam. S temi snovmi se rastline ali živali branijo pred boleznimi in napadalci. Narava pozna številna zdravila s protibakterijskimi in antiseptičnimi lastnostmi. V tej številki Zakladnice zdravja vam predstavljamo nekatera najučinkovitejša: olje čajevca, čudežno zdravilo, ki ga pridobivajo iz avstralske rastline propolis, naravni antibiotik, ki ga izdelujejo čebele; ameriški slamnik, ki okrepi našo imunsko obrambo, in še nekatera eterična olja, ki se zoperstavljajo okužbam. Tudi znanost raziskuje njihove naravne lastnosti in njihovi izvlečki so v mnogih prehranskih dodatkih in izdelkih, ki so namenjeni ohranjanju zdravja ter lepote, saj imajo tudi kozmetične lastnosti.

Njihovo učinkovitost so preverili v raziskavah, potrdila pa se je tudi v izkušnjah, saj gre za zdravila, ki so jih stoletja uporabljali v ljudski medicini, v zadnjih letih pa smo jih znova odkrili. Proučujejo celo njihovo moč proti najnevarnejšim virusom, proti katerim tudi zdravila ne pomagajo.

Njihova osnovna lastnost je, da ne temeljijo na eni sami snovi, temveč so enkratna in močna mešanica molekul, ki delujejo »kot ekipa« in se med seboj dopolnjujejo. Pravzaprav je že zdaj dokazana njihova učinkovitost proti različnim težavam, med katerimi so: gripa, prehlad, vneto grlo, sinusitis, afte, rane, herpes, mikoza in težave s kožo ... Na naslednjih straneh bomo opisali značilnosti vsake izmed njih ter našteli vse možnosti njihove praktične uporabe proti boleznim, vnetjem in nepravilnostim kože.

Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.

September - Oktober 2020